Krassen voorkomen, de 4 handigste tips!

Niemand wil krassen op zijn/haar auto. Toch kun je ze makkelijk maken als je je auto wast. Hier lees je de 4 makkelijkste manieren waarmee krassen voorkomen kunnen worden. Deze tips zijn voor mensen die zelf hun auto wassen. Ga je naar een wasstraat? Dan kun je ook krassen voorkomen!

Krassen voorkomen is makkelijk als je deze stappen volgt!

  • Zand grondig verwijderen
  • Goede spons gebruiken
  • Op de juiste manier wassen
  • Lakbescherming gebruiken

Zand grondig verwijderen

Dit spreekt natuurlijk voor zich maar veel mensen vergeten deze stap goed uit te voeren. Hierdoor zorgen ze onbewust voor krassen wat natuurlijk erg vervelend is. Niet voor niets dat het in het ‘Stappenplan Auto Wassen‘ zo benadrukt wordt!

Als je de auto gaat wassen kun je het beste met een hogedrukspuit de auto grondig afspuiten. Doe je dit zorgvuldig dan scheelt je moeite tijdens het wassen en je voorkomt krassen.

Spuit niet te dicht op de auto, dan kun je de lak kapot maken. Spuit ook zeker niet te ver van de auto af, dan spuit je namelijk niet genoeg van de auto af. 30 centimeter is een goede afstand om aan te houden.

Goede spons gebruiken

Misschien heb je mijn blog over waarmee je je auto moet wassen al gelezen, dan weet je al lang welke spons je moet gebruiken. Een goede spons is erg belangrijk in het voorkomen van krassen. Een spons is immers een van de weinige dingen die in direct contact met de auto zullen komen.

Ik raad je aan een microvezel spons te gebruiken, dan zorgen voor een goed wasresultaat terwijl ze goed zijn voor de lak.

Op de juiste manier wassen

Waar het natuurlijk ook goed mis kan gaan is het wassen zelf. Veel mensen boenen er op los terwijl dit snel voor krassen kan zorgen.

Beweeg met de richting van de auto mee, dan voorkom je ‘swirls’ op de auto. Swirls zijn hele lichte krasjes die in rondjes op de auto zitten, dit maakt de lak doffer.

Druk ook vooral niet te hard, dit zou immers helemaal niet nodig hoeven zijn wanneer je een goede voorreiniger en shampoo gebruikt.

Lakbescherming gebruiken

Als je klaar bent met de auto wassen kun je nog steeds iets doen om krassen te voorkomen. Er zijn verschillende wax-middelen die de lak beschermen. Veel lakbeschermers zijn vettig, dit geeft een waterafstond effect, dit is misschien mooi maar is helemaal niet de beste oplossing.

Wat ik aanraad is om een lakberschermer op nano-basis te gebruiken. Deze middelen gaan tot in de allerkleinste kiertjes van de lak zitten. Hierdoor wordt de lak gladder en is deze beter beschermd tegen kleine krasjes, vuil en uv-straling.

Doordat de auto beter beschermd wordt tegen vuil hoef je hem minder vaak te wassen en gaat dit bovendien makkelijker. Ultieme Nano Producten Nederland is absoluut de beste aanbieder van producten op nano-basis!

Deel dit met je vrienden!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt zodat je nooit meer krassen zult maken op je auto! Wie van jouw vriend(inn)en maakt altijd krassen op zijn auto? Deel dit artikel met hem/haar!